Bakning som gick åt skogen.

Tänkte baka matbröd, som jag alltid gjort. MMMMMMmmmmmmm jättegott skulle det bli.
Gjorde som jag alltid gjort, och degen kändes helt ljuvlig. Lagom kladdig och smidig. Ja, nu skulle det bli goda smörgåsar i morgon bitti.
Allt var frid och fröjd, ställde in klockan och gradantalet, men hade på nån vänster förväxlat siffrorna.
Kom inte riktigt ihåg hur mycket och hur länge...... Nåja, det fick bli som det blev, kunde ju inte misslyckas eller hur?
Helt plötsligt sved det som sjutton i mina ögon, nåja, var väl lite trött osv. Sen skulle jag ut i köket för att dricka vatten, men ve och fasa. Köket var helt rökfyllt, limporna var svarta och det luktade väldigt illa.
Jag hade till min fasa satt 250* i 45 min. Det skulle vara 200* i 20 min...... skillnad eller hur? Limporna gräddas sen klara på eftervärmen, men det behövdes inte just nu kan jag försäkra er.
Hundarna nös och tyckte att jag var helknasig som tog ut något som både rykte och luktade pest och kolera ur ugnen. Efter att vi vädrat och kastat brödet i soptunnan, bestämmde jag mig för att baka nytt i morgon.
Ger inte upp så lätt som ni ser.
Har insett i alla fall, att bagare blir jag nog aldrig.
Ha det gott i det underliga vädret, det skall ju faktiskt vara snö och 10-.
Kram Monika och en nysande flock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0